Skip to content

BIZTONSÁGI SZABÁLYOK 

Repülőtér-látogatási túráink során a repülőtér olyan, utasoktól elzárt területeire is ellátogatunk, amelyek a légiközlekedés biztonsága szempontjából kritikusak. Ezekre a részekre az utasokéval megegyező átvizsgálás után lehetséges a belépés, ezért kérjük, hogy olvassák el figyelmesen az alábbi szabályokat!

 

 ELŐZETESEN LEADANDÓ ADATOK 

 

Biztonsági okokból a repülőtér területére csak azon személyek léphetnek be látogatóként, akik előzetesen jelentkeztek repülőtérlátogatásra és személyazonosságukat a leadott okmánnyal igazolják.

Egyéni látogatás során az online foglalási rendszeren, míg csoportos látogatás esetén az általunk megküldött biankó névsoron keresztül kell eljuttatni hozzánk az adatokat legkésőbb a látogatást megelőző 7. munkanapig.

A jelentkezés során meg kell adni 14 évnél fiatalabb látogatóink esetében a nevet, lakcímet, születési helyet és időt, édesanyja nevét, 14 évnél idősebb látogatók esetében a fenti adatokon túl a személyi igazolvány/útlevél számot is. Biztonsági okokból ezen adatok nélkül a belépés nem lehetséges a repülőtér területére, ezért kérjük, hogy kiemelten figyeljenek az adatok helyességére!

A buszra történő felszállás előtt az adatokat minden esetben ellenőrizzük, ezért kérjük, hogy okmányaikat hozzák magukkal! Azon személyek számára, akik nem szerepelnek az előzetesen leadott látogatói névlistán, vagy személyazonosító okmányukat nem tudják bemutatni a felszálláskor, a belépés a repülőtér területére nem lehetséges.

 

 TILTOTT TÁRGYAK 

 

A repülőtér területére tilos bevinni bármilyen szúró- vágó illetve önvédelmi eszközt, kéziszerszámot (pl. svájci bicska). A tiltott tárgyak bővebb listája itt található.

Kivétel a fényképezőgép és tartozékai (objektív(ek), akkumulátor), videokamera, mobiltelefon, pénztárca, autókulcs, bármilyen alkoholmentes ital műanyag palackban vagy kulacsban, illetve a cukorbetegséghez kapcsolódó felszerelések, mint fecskendő, inzulin és vércukorszint-mérő.

A biztonsági ellenőrzés meggyorsítása érdekében kérjük, hogy lehetőség szerint táskákat ne hozzanak magukkal.

A tiltott tárgyak listájára túravezetőink minden esetben felhívják a figyelmet, azonban a tiltott tárgy birtoklása minden esetben a látogató felelőssége, ténye rendőri intézkedést vonhat maga után!

 

 BIZTONSÁGI ELLENŐRZÉS 

 

A repülőtér kritikusan szigorított biztonsági területére (CPSRA) történő belépéskor biztonsági ellenőrzésen esünk át, amely ruházatátvizsgálásból valamint egy fémdetektoron történő áthaladásból áll.

 

Az ellenőrzés meggyorsítása érdekében kérjük figyeljenek a következőkre:

 

Az átvizsgálás előtt a felsőruházatot (kabát), övet, 2,5 cm-t meghaladó talpmagasságú cipőt, acélbetétes bakancsot, boka fölé érő lábbeliket (csizma, bakancs) le kell venni és a röntgenkészülékbe helyezni

A zsebeket teljesen ki kell üríteni, azok tartalmát, valamint fényképezőgépet, mobiltelefont stb. szintén a röntgenkészülékbe kell helyezni. A személyek átvizsgálása ezután fémérzékelő kapuval történik. Akinél a kapu vészjelzést ad, annál manuális ruházatátvizsgálást kell alkalmazni.

 

Azon látogató, aki a biztonsági ellenőrzést megtagadja, nem léphet be a repülőtér területére!

 

✈ FOTÓZÁS

 

A repülőtér területének nagy részén a fénykép- és videofelvételek készítése engedélyezett, azonban tilos fényképezni a biztonsági ellenőrzőpontokon, a légiforgalmi irányítás területein valamint a karbantartó hangárok belsejét. Ezen tilalmakra túravezetőink minden esetben felhívják a figyelmet.

✈ KISZÁLLÁS A BUSZBÓL
 

Amennyiben a program tartalmaz területbejárást is, a buszról történő leszálláskor mindenki köteles láthatósági mellényt felvenni felső ruházatára! Leszállás után a csoportnak együtt kell maradnia és követnie kell az LKK munkatársainak utasításait. A túravezetők által meghatározott határoktól eltérni tilos!

Üdvözöljük a Reptérlátogatás Debrecen oldalán!

Ha bármi kérdése van, írjon nekünk, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

X