Skip to content

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK)

Amennyiben a tavaszi vagy őszi osztálykirándulási időszakban tervezi a látogatást, minél előbb! Márciustól június közepéig tervezett látogatásoknál már február közepéig érdemes lefixálni az időpontot, a szeptember közepétől november közepéig tartó időszakra pedig már augusztusban. Ha van szabad kapacitás, a legkésőbbi jelentkezés, ami még elfogadható, a látogatást megelőző 6. munkanap.

Csoportos repülőtér-látogatás programunkra nagycsoportos óvodás kortól lehet jelentkezni. Óvodásokat 2 órás programunkra várjuk, általános iskola alsó tagozatosok választhatnak 2 vagy 3 órás programjaink közül, 5. osztálytól felfelé pedig csak 3 órás reptérlátogatást szervezünk.

A 2 és 3 órás reptérlátogatás útvonala alapvetően megegyezik. A különbség közöttük annyi, hogy a 3 órás esetében több idő van kiszállni a buszból és nézelődni, fényképezni, “magunkba szívni a reptéri érzést”, nézni a előttünk guruló, fel- és leszálló repülőgépeket. A 2 órásnál feszítettebb a tempó ezért kevesebb idő jut egy-egy helyre és kisebb ideig tudnak kiszállni a buszból vagy van ahol nem is, mert ha ott is kiszállnának, akkor másra nem maradna már idő. A 3 órásnál a tűzoltóközpontba is benézünk – ha éppen tudnak minket fogadni – a 2 órásnál ez a rész egészen biztosan kimarad majd idő hiányában.

A csoportok minimális létszáma 5 fő. A maximális létszám 46 fő.

Egyedi megbeszélés alapján, a nagyobb csoportokat 2 különböző busszal tudjuk bevinni, a csoportok indulási időpontjának 45 perccel való eltolásával. Kérjen időpontot online rendszerünkben, a megjegyzés mezőben feltüntetve a várható létszámot!

Igen, csoportos látogatás esetén legkésőbb 5 munkanappal a látogatást megelőzően.

Igen, az adatlap leadási határideje előtt, ami a látogatást megelőző 7. munkanap. 7 munkanapon belül nincs lehetőség módosítani a névsoron. Javasoljuk, hogy olyan adatlapot legyenek kedvesek küldeni, amelyet már biztosan nem kell kiegészíteni valaki hiányzó adataival. A többször leadott, kiegészített adatlapok félreértést okozhatnak, előfordulhat, hogy a nem megfelelő adatlap kerül leadásra, ezért a leadott adatlapon nem szereplő személyek nem tudnak részt venni a reptérlátogatáson. A többször küldött adatlapból eredő kellemetlenségekért felelősséget nem vállalunk!

Amennyiben nem kapták meg visszaigazolásunkat keressenek minket haladéktalanul.

A jelentkezést követően a rendelkezésre tartási díjat 8 napon belül meg kell fizetni.

reptérlátogatást megelőző 15. munkanapig le kell adni a pontos létszámot: hány felnőtt, hány diák, hány nyugdíjas jön a csoporttal, van-e kedvezményre jogosultság. Ez alapján végszámlát állítunk ki, amelyből levonjuk a már megfizetett rendelkezésre tartási díjat.

A végszámlát a reptérlátogatást megelőző 10. munkanapig ki kell egyenlíteni.

reptérlátogatást megelőző 5. munkanapig a névsort le kell adni.

Igen, a reptérlátogatást megelőző 10. munkanapig a teljes díjat ki kell egyenlíteni. Ehhez kérjük, hogy a reptérlátogatást megelőző 15. munkanapig munkanapig adják le a végleges létszámot, hogy a pontos számlát ki tudjuk állítani!

Igen, minden jelentkező csoportnak rendelkezésre tartási díjat kell fizetnie, ami bruttó 30 000 Ft. Ez a díj természetesen beleszámít a végösszegbe.

Amennyiben a reptérlátogatás lemondása a reptérlátogatást megelőző 28 napon túl történik, a rendelkezésre tartási díj visszajár. Ha ennél az időpontnál később mondják le a látogatást, a rendelkezésre tartási díj nem jár vissza.

Amennyiben az időpontot a reptérlátogatást megelőző 28. napon túl kerül módosításra, a rendelkezésre tartási díjat ugyanúgy beszámítjuk a végszámlába, mint azt eredetileg tettük volna. Ha a módosításra a 28. napon belül kerül sor, akkor a rendelkezésre tartási díjat ismét meg kell fizetni ahhoz, hogy a foglalást véglegesíteni tudjuk.

Ha az ÁSZF-ben felsorolt esetek miatt marad el a reptérlátogatás, a díj visszajár, vagy később felhasználható.

Ha a csoport a reptérlátogatást megelőző 10 munkanapon belül visszamondja a reptérlátogatást, vagy nem jelenik meg, vagy nem érkezik meg határidőre az adatlap, a díj nem jár vissza.

Nem kell, honlapunkon mindenhol fel vannak tüntetve bruttó áraink, amelyeken felül egyéb költség nincs.

A végszámla kiállítása mindig az előzetesen leadott létszám és mindenkori áraink szerint történik, melyet megtalál honlapunkon (itt). Ha a létszám csökken, a már megfizetett különbözet nem jár vissza.

Változó összetételű csoport érkezése esetén csoportos áraink az irányadók a következő számítási módszer szerint. Az összes látogató száma szerinti kategóriát vesszük figyelembe, gyermekek részére a gyermek, felnőttek részére pedig a felnőtt táblázatot alkalmazva, kiegészítve a 10. gyermek után járó kedvezménnyel.

A rendelkezésre tartási díjról és a hátralékról egyaránt díjbekérőt küldünk. A számviteli törvényeknek megfelelően számlát csak akkor tudunk kiállítani, amennyiben az összeg a bankszámlánkra beérkezett. Az általunk kiállított számlák elektronikusak. Amennyiben nem tud elektronikus számlát befogadni, kérjük jelezze még a kifizetés előtt, és ez esetben papír alapú számlát állítunk ki.

A csoportos program a Debreceni Nemzetközi Repülőtér parkolójából, az egyéni túrák pedig a Mikepércsi úti Tesco parkolójából.

A bérelt busz a túra ideje alatt ingyenesen várakozhat a repülőtér környezetében található alkalmas helyeken. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér parkolójának díjait megtekintheti ide kattintva.

A Tesco parkolóból induló egyéni túrák esetén a Tesco parkolójában ingyenesen. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér parkolójának díjait megtekintheti ide kattintva.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér portáján kell érdeklődni a további teendőkről.

Amennyiben a látogatást megelőző 5. munkanapon túl kell módosítani, van lehetőség rá. 5. munkanapon belül már semmilyen esetben nem tudunk módosítani a leadott névsoron vagy a regisztrált adatokon.

Nem, biztonsági okokból a repülőtérre kizárólag a saját autóbuszaink léphetnek be.

A 3 órás túra magában foglalja a buszból való kiszállást a repülőtér egyes területein, ahol a forgalmat, a kiszolgálást nem zavarjuk, valamint a Központi Tűzoltóbázison.

Látogatás előtt a terminálban található mosdó, közben csak szükséges esetben, a látogatás időtartamának rovására.

Bérelt busszal érkező látogatóink részére javasoljuk, hogy a csomagjaikat hagyják a saját buszukon, ezzel jelentősen meggyorsítható a biztonsági ellenőrzés.

A túrákat gondosan restaurált, muzeális buszainkkal teljesítjük. Annak érdekében, hogy ezeket minél tovább megőrizzük, a buszokon vízen kívül semmi más ételt és italt nem szabad fogyasztani. E szabály tekintetében egészségügyi okokból (pl. cukorbetegség) kivételt teszünk; kérjük, ilyen esetben ezt jelezzék a túravezetőnek.

Írjon nekünk.

A biztonsági ellenőrzés során kérjük ezt jelezze a biztonsági személyzetnek!

Igen, azonban kérjük jelezze az ellenőrzést végző személyzetnek! Orvosi igazolást nem szükséges bemutatni.

Nem, a fémdetektoros kapu ilyen esetben kikerülhető, azonban ezt feltétlenül jelezze előre az ellenőrzést végző biztonsági személyzetnek. Ilyen esetben manuális átvizsgálást alkalmaznak.

Egyéni reptérlátogatásnál nincs létszámkorlát. Azonban egy foglalásban legfeljebb 6 személy szerepelhet. Ha ennél többen jönnének, külön foglalást kell készíteni 6 személyenként.

A reptérlátogatást megelőző 7. munkanapig igen, kérjük, hogy keressen minket! Az 7. munkanapon belül már nem tudunk módosítani az adatokon.

A foglalás végén meg kellett jelennie egy oldalnak, “Köszönjük, foglalásod sikeres” fejléccel. Ha megjelent, a foglalás sikeres volt, attól függetlenül, hogy megérkezett-e erről a külön levél, vagy sem. Ha nem érkezett meg, érdemes megnézni a spam mappát, vagy gmail esetében a “promóciók” és “frissítések” füleket. Ha nem jelent meg az oldal, keressen minket!

Igen, a túrák télen-nyáron vannak, viszont általában 4-6 hétre előre hirdetjük meg ezeket. Nézzen vissza később!

Egyéni túrák esetében csak előre fizetés lehetséges, a csoportos túrák esetén foglaló szükséges.

Bankkártya vagy ajándékutalvány. A bankkártyák közül elfogadjuk a Visa, Visa Electron, Mastercard és Maestro kártyákat. Nem szükséges dombornyomott kártya a fizetéshez.

Egyelőre még nem.

A jegy ára nem jár vissza.

A jegy ára nem jár vissza, azonban ha a reptérlátogatást megelőző 10. munkanapon túl jelzi lemondási szándékát, a jegyet átfoglaljuk egy Önnek megfelelő reptérlátogatási időpontra, vagy küldünk egy, a megvásárolt jegyekkel egyező értékű utalványt, amellyel 180 napon belül egy másik reptérlátogatásra regisztrálhat. Ha a lemondás a 10. munkanapon belül érkezik, akkor a foglalás már nem módosítható.

Nem, a jegyárkülönbözet nem téríthető vissza, akkor sem, ha kevesebben érkeznek, mint ahány fő ki lett fizetve.

Ha a reptérlátogatás az ÁSZF-ben felsorolt okok miatt elmarad, akkor:

igényt tarthat a foglalás módosítására egy következő, vagy bármelyik, már meghirdetett időpontra (a szabad helyek függvényében),

kérhet kreditbe helyezést, ez esetben egy évig érvényes utalványt küldünk, amely értéke a megvásárolt jegyekkel egyezik meg. Az utalvánnyal bármelyik (nem emelt díjas) egyéni reptérlátogatásra regisztrálhat, az utalvány érvényességi idejében,

kérheti a jegyár visszautalását.

A sikeres fizetés után minden esetben, automatikusan áfás e-számlát állítunk ki. Ha cégre szeretné kérni a számlát, a számlázási adatoknál adja meg a cég nevét, címét valamint adószámát! Ezt a foglalás során tegye meg, utólag már nem tudunk módosítani a számlán.

Külön csomagmegőrző a repülőtéren nincs, ezért kérjük, hogy a csomagjaikat hagyják az autóban, vagy ha tömegközlekedéssel érkeznek, vagy mindenképpen be szeretnék hozni a táskát a repülőtérre, bizonyosodjanak meg arról, hogy a táskában nincs tiltott tárgy! Ha mégis valami tiltott tárgy maradna a táskában, indulás előtt a repülőtér portáján le lehet adni, és a túra végén visszakérni. A leadott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Nem kell feltétlenül kinyomtatni, azonban ha kéznél van, az meggyorsítja az utasfelvételt.

Semmi baj, elég érkezéskor nevet mondani, nem feltétlenül kell a foglalási kódot bemutatni.

Az utasfelvétel kezdete jelzi azt az időpontot, amitől a reptérlátogatásra be lehet jelentkezni. Az utasfelvétel vége a legkésőbbi időpont, amikor jelentkezést elfogadunk. Kérjük, hogy legkésőbb erre az időpontra érkezzenek meg! Ha valamiért késnének, kérjük mindenképpen hívják a: +36-20-617-4110 telefonszámot!

A csoportos reptérlátogatást egy együtt érkező csoportnak tartjuk. Az indulás időpontját a csoport határozza meg (a jelentkezéskor), valamint a buszon a csoport tagjain kívül nincs más látogató.

Az egyéni reptérlátogatásra az előre meghirdetett időpontokban tartott túrákra bárki regisztrálhat. A regisztráció addig tart, amíg a busz meg nem telik, vagy a jelentkezési határidő le nem jár. Egyéni látogatásnál tehát mindenképpen lesznek más látogatók is.

Ez esetben javasoljuk a csoportos reptérlátogatást!

A túra magában foglalja a buszból való kiszállást a repülőtér egyes területein, ahol a forgalmat, a kiszolgálást nem zavarjuk, valamint a Tűzoltóbázison.

Látogatás közben csak szükséges esetben, a csarnok épületben, a túra felénél. A bejárás a terminál épületből indul, ahol található mosdó.

Ha esik az eső, vagy havazik, az általában nem akadály. Ha köd van, az jelentheti azt, hogy az indulással várni kell, vagy ha nem várható javulás, akkor a reptérlátogatás elmaradhat.

Üdvözöljük a Reptérlátogatás Debrecen oldalán!

Ha bármi kérdése van, írjon nekünk, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

X